ZAKELIJKE REKENING

Het is niet noodzakelijk, maar vaak wel erg handig. Een zakelijke rekening is een goede basis voor startende ondernemers. Waarom? Omdat je op deze manier je zakelijke inkomsten en uitgaven inzichtelijk maakt.

DE VOORDELEN

Je vraagt je misschien af wat er nou zo anders is aan een zakelijke rekening ten opzichte van een gewone bankrekening. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

INZICHT

Het belangrijkste voordeel van een zakelijke rekening is toch wel inzicht. Met een zakelijke rekening houd je zakelijk en privé namelijk gescheiden. Een zakelijke betaling terugzoeken tussen de wekelijkse boodschappen is daarmee verleden tijd. Daarnaast heb je beter inzicht in de actuele financiële status van jouw onderneming.

Een boekhouder of accountant zal bijna altijd een zakelijke rekening adviseren of misschien wel verplichten, ondanks dat een zakelijke rekening in Nederland niet noodzakelijk is!

PROFESSIONALITEIT

Hoeveel uren je ook werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, je wilt natuurlijk wel een beetje professioneel voor de dag komen. Een zakelijke rekening kun je op naam van jouw bedrijf zetten. En die kun je dan weer vermelden op briefpapier, website, offertes en facturen.

EN WAT ALS JE GEEN ZAKELIJKE REKENING HEBT?

Je kunt er ook voor kiezen om géén zakelijke rekening te nemen, maar bijvoorbeeld een tweede privérekening. Dit mag trouwens niet bij elke bank en het is ook niet altijd mogelijk om deze rekening op je bedrijfsnaam te zetten.

Maar waarom zou je dan kiezen voor een privérekening? Kort gezegd omdat een zakelijke rekening extra kosten met zich meebrengt. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar, want sommige bieden zelfs een startersactie aan!

STARTPUNT ONDERNEMERS